Servis:4 kişilik
Malzemeler:
500 gram ıspanak kökleri
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Mercimekleri temizleyip 1 saat kadar sıcak suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün. Ispanak köklerini yıkayıp iyice süzün. Havucu ve patatesi soyup zar şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın ve zeytinyağı ile kavurun. Sırasıyla havucu ve patatesi ekleyin. Domates salçasını da ilave edip kavurun. Yeşil mercimeği ilave edin. Üzerini kapatacak şekilde sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. Ispanak kökleri ve tuzunu da ilave edin. 5 dakika sonra ocaktan alın. Servis yapın.
Besin Değeri:
1 porsiyonunda 80 kalori