Şifremi Unuttum
Arama
 
Mavi Yeil

  Somon Buğulama Geri
 
 
Somon Buğulama
Servis: 3 kişilik

Malzemeler:
600 gram somon balığı
1 adet soğan
1 adet sarı Kaliforniya biberi
1 adet kırmızı kapya biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber, biberiye

Garnitür için:
500 gram taze börülce
80 gram tereyağı
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
1 litre su

Yapılışı:
Soğanı ince kıyın. Biberleri ayıklayıp jülyen doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp sarımsakları ilave edin. Soğan ve biberleri ekleyin. Somonları ve biberiyeyi ilave edip iki tarafını da pişirin. Limon suyu ve soya sosunu ekleyip tavanın kapağını kapatın. 15 dakika daha pişirin. Garnitür için yıkanmış ayıklanmış börülceleri diri kalacak şekilde 8-10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp buzlu suya atın. Tavada tereyağını ısıtıp kıyılmış sarımsakları ekleyin. Börülceleri, tuz ve karabiberi ilave edip birkaç dakika kavurun. Garnitürünüz hazırdır. Pişen somonu servis tabağına alın. Garnitürle birlikte servis yapın.

Besin Değeri:

1 porsiyonunda 335 kalori


 
Yazdır
Arkadaşına Öner
Uzmanlar Ne Diyor Hafif Ye Hafif Yaşa Mavi Yeşil Sıkça Sorulan Sorular

Kullanım Koşulları Gizlilik Bildirimi Site Haritası İletişim Kampanya Katılım Koşulları
 
Ülker Logo
RSS