Şifremi Unuttum
Arama
 
Mavi Yeil

  Havuçlu İrmik Tatlısı Geri
 
 
Havuçlu İrmik Tatlısı
Servis: 8 kişilik

Malzemeler:
Yarım su bardağı irmik
2 paket Mavi Yeşil Keten Tohumlu Kepekli Bisküvi
50 gram tereyağı
4 su bardağı light süt
1 su bardağı tozşeker
500 gram havuç
1 su bardağı ceviz içi

Kremşanti için:
1 paket kremşanti
1 su bardağı light soğuk süt

Süslemek için:
Taze mevsim meyveleri

Yapılışı:
Tatlının üzerini süslemek için 1 bardak soğuk sütle toz kremşantiyi çırpın. Soğuyup katılaşması için buzdolabında yarım saat bekletin.
Tencerede tereyağını eritin. İrmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi değişene dek kavurun. 3 bardak süt ve 1 bardak tozşekeri ekleyip karıştırın. Boza kıvamına gelince ocaktan alın. Karışıma ufalanmış Mavi Yeşil Keten Tohumlu Kepekli Bisküvi ekleyip tabanı çok derin olmayan bir tepsiye dökün. Soğumaya bırakın.
Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 bardak süt ve yarım bardak tozşekeri karıştırarak havuçlar yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alın, soğuyunca ceviz içlerini ekleyin. Hazırlamış olduğunuz karışımı irmiğin üzerine yayın. En üste de kremşantiyi dekoratif bir şekilde isteğe göre sıkma torbası yardımıyla şekillendirin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip mevsim meyveleri ve dondurma ile servis yapın.

Besin Değeri:

1 porsiyonunda 295 kalori


 
Yazdır
Arkadaşına Öner
Uzmanlar Ne Diyor Hafif Ye Hafif Yaşa Mavi Yeşil Sıkça Sorulan Sorular

Kullanım Koşulları Gizlilik Bildirimi Site Haritası İletişim Kampanya Katılım Koşulları
 
Ülker Logo
RSS