Şifremi Unuttum
Arama
 
Mavi Yeil

  Kuşkonmazlı Zeytinyağlı Enginar Geri
 
 
Kuşkonmazlı Zeytinyağlı Enginar
Servis: 8 kişilik

Malzemeler:
8-10 adet enginar
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
5 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
7-8 adet arpacık soğan 3 su bardağı sıcak su
1 bağ taze veya konserve kuşkonmaz


Yapılışı:
Zeytinyağını tencerede kızdırın, unu ekleyip hızlıca karıştırın. Kabukları soyulmuş soğanları ekleyin. Biraz pembeleşince limon suyu, şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın. Enginarların çanak kısımları altta kalacak şekilde kuşkonmazların üzerine ilave edip pişerken kararmaması için tencerenin üstüne fırın kağıdı yerleştirin ve kapağı üstüne kapatın. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Daha sonra çatalı enginara batırarak kıvamını kontrol edin ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Yumuşaklık veya biraz dirilik kıvamını isteğe göre pişme süresini kısaltarak ya da uzatarak sağlayın. Kapağı hiç açmadan ılınmaya bırakın. Daha sonra servis tabağına kuşkonmazları yayın, üzerlerine enginarları çanak kısımları üste gelecek şekilde dizip servis yapın.

Besin Değeri:
1 porsiyonunda 145 kalori

 
Yazdır
Arkadaşına Öner
Uzmanlar Ne Diyor Hafif Ye Hafif Yaşa Mavi Yeşil Sıkça Sorulan Sorular

Kullanım Koşulları Gizlilik Bildirimi Site Haritası İletişim Kampanya Katılım Koşulları
 
Ülker Logo
RSS